Jong Willem II verslaat Belgische oefenopponent
11/10/2016 Geplaatst in: Willem II

Jong Willem II liet meteen vanaf de aftrap om 17.00 uur zien dat het elftal zeer gretig het veld was opgestapt. De technische staf onder aanvoering van trainer Edwin Linssen was zowel voor de rust als erna druk bezig met coachen. En niet zonder succes. In de eerste helft  (de Belgen speelden met twee spitsen), werd met grote regelmaat gewezen op de ruimte achter de Belgische verdedigingslinie.  Daar werd door de Tricolores te weinig gebruik van gemaakt.

Intikker en strafschop
Toch kwam Jong Willem II na ruim een kwartier verdiend op voorsprong. Een prima voorzet vanaf de linkerflank werd door Niels Vorthoren uitstekend binnengetikt: 1-0. Een kleine tien minuten voor het rustsignaal bracht Lex van Dijk Willem II na een handsbal vanaf de stip op 2-0. 

‘Het is geen Europacup finale’
De intensieve coaching leidde helaas niet tot een grotere voorsprong dan de 2-0 ruststand. De meelevendheid van de technische staf leidde overigens na een klein kwartiertje tot enige hilariteit: een wat gemakkelijk bestraffende scheidsrechter ontlokte de bank na een kleine overtreding een welgemeend ‘scheids, het is geen Europacup finale!’

Gemakzucht
Kort na de hervatting gooide Koen Wesdorp de wedstrijd in het slot: 3-0. Mede door het verandere tactische spel van Oosterzonen, bleef het bij die drie Tilburgse treffers . Jong Willem kwam niet meer tot het spel van voor de rust en werd gemakzuchtig. Het tegendoelpunt was na enkele slordigheden dan ook niet meer dan logisch.

Opstelling Jong Willem II
Van Iersel, Van de Rande, Van Dijk, Simonse, Mohrman, Koks, Vallez, Kristinson, Ogenia, Wesdorp, Vorthoren.