Teamanager Mischa Rook: 'Verbinden en ontzorgen'
12/10/2016 Geplaatst in: Willem II

Op de kop af honderd jaar later spelen de Tilburgers opnieuw in het inmiddels gemoderniseerde, maar nog steeds historische stadion.We blikken vooruit met teammanager en commercieel manager Mischa Rook.

Stakeholder verbinden
In de rol van commercieel manager is Mischa Rook de eerste verantwoordelijke voor de inkomsten van de club. Hij ziet zichzelf binnen deze functie vooral als verbinder. ‘Ik wil alle stakeholders bij Willem II, bedrijfsleven, onderwijs, maatschappelijke organisaties, gemeente maar ook de supporters met elkaar verbinden. Als we kans zien om hierin stappen te maken dan heeft Willem II kansen om door te groeien naar een stabiele eredivisieploeg die in het linker rijtje thuishoort.’ Rook is sinds dit seizoen ook teammanager van het eerste elftal. Een rol die volgens hem goed past bij die van commercieel manager.

Speler moet in zijn vel zitten
Als teammanager zorgt hij ervoor dat de alle randvoorwaarden voor de spelers van het eerste team goed op orde zijn, van bus en administratie tot huisvesting en trainingsfaciliteiten. Rook: ‘Het clubbelang staat hierbij voorop, maar als oud-profvoetballer weet ik dat spelers beter spelen wanneer ze goed in hun vellen zitten, het is zoeken naar de balans. Iedereen begrijpt dat een jonge Spanjaard (Fran Sol, 24) of een Roemeen (Andreias Calcan, 22) ondersteuning kan gebruiken wanneer ze in een voor hen vreemde stad terechtkomen.’

Feestje versjteren?
In de wedstrijd tegen Sparta moet Willem II volgens Rook voor de punten gaan. ‘De eredivisie heeft veel ploegen met ongeveer hetzelfde budget. Dat maakt de competitie heel spannend, want veel ploegen zijn ongeveer even sterk.’ De wedstrijd op het kasteel zal sowieso een spektakel zijn, want Sparta – de ploeg is haar rentree in de eredivisie goed begonnen – trapt met deze wedstrijd het jubileum jaar ‘100 jaar Het kasteel’ af en organiseert het traditionele Rood-Witte Mannen en Vrouwen diner. De Tilburgse Tricolores zullen er, op het veld, alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat feestje alleen aan de dinertafel gevierd kan worden.